Stocurile ANSP au fost suplinite cu încă 1000 de teste pentru depistarea infecției COVID-19

În cadrul Briefingului de presă privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou / COVID-19 din 24 martie 2020, Viorica Dumbrăveanu a comunicat că în Republica Moldova au ajuns încă 1000 de teste de depistare a infecției COVID-19.Potrivit oficialului, cele 1000 de teste de depistare a infecției COVID-19 au ajuns în țară cu suportul Organizației  Mondiale a Sănătății.

Vedeți și Platformă interactivă privind COVID-19 în Republica Moldova

Sursa mai precizează că laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică dispune de teste suficiente, acestea sunt aplicate în unele cazuri chiar și de două ori pentru persoanele  tratate, care urmează a fi externate.

În acest context, Viorica Dumbrăveanu a dus mulțumiri Organizației Mondiale a Sănătății și prestatorilor privați de asistență medicală care s-au solidarizat și au donat teste pentru suplinirea stocului în cadrul Laboratorului ANSP.

La fel, aceasta a menționat că statul a realizat și alte contracte de procurare a testelor, astfel, luându-se toate măsurile de consolidare a sistemului medical.

Vedeți și Spot video // Despre CORONAVIRUS / COVID-19 pe scurt

Amintim că în seara zilei de ieri, autoritățile au confirmă 15 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19. Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate la acest moment 109 de cazuri pozitive.

Totodată, în ziua de ieri au fost procesate 105 teste, dintre care 15 s-au dovedit a fi pozitive.Totodată, în seara zilei de ieri, Prim-ministrul Republicii Moldova Ion Chicu a convocat Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 3 privind COVID-19.

Vezi și Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 3 privind COVID-19 din 23 martie 2020

Urmare, Comisia a luat un șir de decizii, consultate cu reprezentanții OMS și ONU.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON