COVID-19 // 15 cazuri noi de infectare confirmate oficial. Date statistice la ora 17:20 a zilei de 23 martie 2020

La 23 martie 2020, în Republica Moldova au fost confirmate în 15 cazuri noi de infectare cu coronavirus de tip nou / COVID-19.

Informațiile au fost confirmate de către Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul Declarațiilor după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 23 martie 2020

În acest context, în Republica Moldova la 23 martie 2020 sunt confirmate 109 de infectare cu coronavirus de tip nou / COVID-19.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu  a mai menționat că astăzi au fost procesate 105 teste, dintre care 15 s-au dovedit a fi pozitive.Din numărul celor 15 cazuri pozitive înregistrate astăzi, 4 sunt de import. Este vorba despre 2 persoane revenite din Franța, un caz din Ucraina și un caz din Cehia.

„Cu regret, este vorba despre o călătorie în Cehia realizată într-o perioadă grea.”

Totodată, 11 cazuri sunt de origine locală.

Într-un caz este vorba despre o gravidă din raionul Ștefan Vodă care a intrat în contact cu o persoană revenită din Ucraina și a ascuns această informație.

Totodată, a fost înregistrat și un caz de infectare în rândurile personalului medical.

Referitor la regiunea transnistreană a Republicii Moldova, Viorica Dumbrăveanu a menționat că sunt înregistrate deja 4 cazuri de infectare cu coronavirus de tip nou / COVID-19.

Amintim că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON