Poliția a aplicat 66 de amenzi în ultimele 24h pentru nerespectarea măsurile anti-COVID-19

În cadrul Briefing-ului de presă din 22 martie 2020, Viorica Dumbrăveanu a declarat că în ultimele 24 de ore, poliția a aplicat 66 de amenzi pentru cei care nu respectă măsurile de răspândire a pandemiei de COVID-19.Oficialul a mai declarat că ofițierii Inspectoratului General al Poliției au aplicat sancțiuni pentru că persoanele fizice sau juridice au încălcat regimul de autoizolare, au declarat date false în fișele epidiomologice sau au agresat cadrele medicale.

Sancțiunile au fost aplicate următoarelor categorii:

  • 24 de persoane fizice; 
  • 19 persoane juridice;
  • 23 de transportatori auto. 

Viorica Dumbrăveanu a mai declarat că în Republica Moldova au fost investigate până acum 670 de persoane suspecte de COVID-19.

Dintre cele 80 de cazuri confirmate, distribuția import / local este următoarea:

  • 34 cazuri de import (Italia, Marea Britanie, Elveția, Franța, Cehia, Ucraina și Rusia);
  • 44 cazuri locale (Chișinău – 21, Hâncești – 14, Sângerei – 2, Ialoveni – 2, Ștefan Vodă – 2, Soroca, Cantemir, Orhei, Râbnița și Tighina / Bender – câte un caz).

Viorica Dumbrăveanu a mai menționat că, în prezent, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt 67 de pacienți cu coronavirus de tip nou. Șase dintre ei sunt în stare gravă, 55 în stare de sănătate de gravitate medie, iar 4 în stare satisfăcătoare.

Viorica Dumbrăveanu a mai comunicat din cele 14 cazuri noi confirmate, 11 sunt cu transmisie locală, altele 3 – de import.

Totodată, 2 persoane depistate pozitiv cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 sunt originare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Cele 20 de persoane internate ieri cu suspecție la COVID-19, din cadrul căminului unei universități din capitală, astăzi vor fi externate, deoarece rezultatele sunt negative la prezența COVID-19.

Potrivit ministrei, persoanele infectate sunt internate la Spitalul Toma Ciorbă din Chișinău.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a declarat că prima pacientă diagnosticată cu coronavirus de tip nou s-a vindecat complet, dar va rămâne la spital din cauza altor maladii de care suferă.

Amintim că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON