COVID-19 // Briefing susținut Viorica Dumbrăveanu privind COVID-19

Briefing de presă susținut de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național, 22 martie, ora 9:00.
Amintim că începând cu ziua de ieri, 20 martie, în Republica Moldova este activă o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară.

Platforma poate fie accesată la COVID-19 în Republica Moldova

Totodată, la ziua de 20 martie 2020, a fost confirmat și primul caz de infectare în raionul Călărași.

La 21 martie 2020 numărul persoanelor infectate cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 a ajuns la 80 de persoane.

Din numărul înregistrate de 80 cazuri de infecție, 8 sunt copii.

Viorica Dumbrăveanu a mai comunicat din cele 14 cazuri noi confirmate, 11 sunt cu transmisie locală, altele 3 – de import.

Totodată, 2 persoane depistate pozitiv cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 sunt originare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Cele 20 de persoane internate ieri cu suspecție la COVID-19, din cadrul căminului unei universități din capitală, astăzi vor fi externate, deoarece rezultatele sunt negative la prezența COVID-19.

Potrivit ministrei, persoanele infectate sunt internate la Spitalul Toma Ciorbă din Chișinău.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a declarat că prima pacientă diagnosticată cu coronavirus de tip nou s-a vindecat complet, dar va rămâne la spital din cauza altor maladii de care suferă.

Amintim că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON


%d blogeri au apreciat: