COVID-19 // Duminică, 22 martie, în mun. Ungheni va fi sistat transportul urban de pasageri

Întru minimalizarea riscurilor de infecție cu Coronavirus de tip nou / COVID-19, Primăria municipiului Ungheni anunță că sistarea pentru ziua de duminică a transportul urban de pasageri.

Astfel, duminică, 22 martie, în municipiul Ungheni va fi sistat pentru 1 zi transportul urban de pasageri.

Scopul – minimalizarea la maximum a circulației Unghenenilor și a oaspeților urbeiTotodată, administrația publică locală mai anunță că luni, 23 martie, se va reveni la orarul special, restricționat, al circulației microbuzelor pe cele 6 rute existente.

Vedeți și Orarul transportului public din mun. Ungheni pe perioada situației de urgență

În argumentarea deciziei, Primăria municipiului Ungheni comunică că decizia nu este populară, însă, cel mai important acum este prevenierea răspândirii epidemiei de Coronavirus de tip nou / COVID-19.

În această ordine de idei, administrația publică locală vine cu apel către Ungheneni prin care îi roagă să respecte recomandările specialiștilor și să se informeze din sursele oficiale.

Totodată, Unghenenii sunt rugați să se conformeze deciziilor autorităților naționale și să stea acasă.

Amintim că ieri, 20 martie 2020, a fost confirmat și primul caz de infectare în regiunea Ungheni.

Persoana depistată pozitiv la testul contra COVID-19 este un bărbat originar din satul Păulești al raionului Călărași iar urmare a Deciziei Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale Călărași din 21 martie 2020, satul Păulești intră în carantină.

Totodată, în regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), la ziua de 21 martie 2020, sunt înregistrate 1596 de persoane sub supraveghere medicală continuă:

  • raionul Nisporeni – 946 de persoane, cu 85 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Ungheni – 575 de persoane, cu 126 mai multe față de 20 martie 2020:
  • raionul Călărași – 75 persoane.

La acelaş subiect, Vă reamintim că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

În contextul situației epidemiologice naționale și numărului mare de știri Fake, recomandăm să Vă informați din sursele oficiale.

Ca exemplu, pe portalul News.Ungheni.org – Știri din regiunea Ungheni, publică cele mai recente știri doar din sursele oficiale.

Pentru detalii, accesați News.Ungheni.org/COVID-19Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON