COVID-19 // Viorica Dumbrăveanu a venit cu un îndemn repetat: Oameni buni, stați acasă!

Până la ziua de azi, 18 martie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 30 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care 12 persoane au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte 18 cazuri au fost importate din alte țări.

O persoană a fost tratată, iar altă persoană a decedat în această noapte în urma complicațiilor.La ora actuală sunt înregistrate 76 persoane suspecte, dintre care 14 copii.

Au fost prelevate probele la laborator și pe parcursul zilei de astăzi, vor fi prezentate rezultatele.

Toate persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus / COVID-19 sunt internate în următoarele instituții medicale:

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”;
  • Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru Copii „Valentin Ignateco”;
  • Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Persoanele suspecte la infecția COVID-19 sunt internate în următoarele instituții medicale:

  • Spitalul clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale;
  • Spitalul clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”.

Viorica Dumbrăveanu a  îndemnat populația, în special persoanele vârstnice cu boli cronice, care sunt cele mai vulnerabile la infecția COVID-19, să stea acasă și să se autoizoleze, iar dacă au simptome ca febră, tuse și rinoree,  să apeleze serviciul 112.

Informația a fost comunicată în cadrul tradiționalului Briefing de presă susținut Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind informațiile actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou din 18 martie 2020, ora 9:00.

Amintim că în legătură cu situaţia epidemiologică privind infecţia cu COVID-19, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat astăzi proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea Stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 17 martie – 15 mai 2020.Totodată, în legătură cu această situație, două companiei de taxi din municipiul Ungheni, „Avantaj” și S.C. „Neosertrans” S.R.L, s-au oferit să acorde un suport angajaților Spitalului raional Ungheni și să asigure transportul gratuit cadrele medicale de la domiciliul la spital și invers.

Acțiunile acestor companii au fost inspirate din inițiativa platformei iTaxi:

Statistica oficială privind COVID-19 în Moldova la ora 10:00 a zilei de 18 martie 2020:Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “COVID-19 // Viorica Dumbrăveanu a venit cu un îndemn repetat: Oameni buni, stați acasă!