COVID-19 // Parlamentul se convoacă în ședință pentru a decreta stare de urgență în Republicii Moldova

Astăzi, 17 martie 2020, Parlamentului Republicii Moldova se convoacă în ședință pentru a examina decretarea stării de urgență.

În cadrul ședinței forului legislativ, va fi examina proiectul Hotărârii pentru modificarea legii privind regimul stării de urgență, de asediu și de război.Amintim că în cadrul ședinței Guvernului din 16 martie curent, au fost aprobate modificări și completări la articolele 20, 22, 24 și 25 ale Legii nr. 212 – XY din 24 Iunie 2004.

La baza modificărilor și completărilor adoptate stă răspândirea rapidă în regiune a virusului COVID-19 si evoluția situației epidemiologice în țară, dar și definirea de OMS a gradului „foarte ridicat” al pericolului  legat de epidemie, care a fost caracterizat pe 30 Ianuarie 2020 drept „urgență în domeniul sănătății publice la nivel internațional”.

Totodată, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri a fost adoptată și Hotărârea de a propune declararea stării de urgență și de a se adresa Legislativului pentru aprobarea proiectului de Hotărâre a Parlamentului privind declararea stării de urgență națională pentru o perioadă de 30 de zile.

Statistica oficială privind COVID-19 în Moldova la ora 10:00 a zilei de 17 martie 2020 arăta în felul următor:

 Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON