COVID-19 Moldova // O companie de taxi din Chișinău pune la dispoziția cadrelor medicale 900 de automobile

Compania itaxi anunță astăzi că, în contextul pandemic actual în care sistemul medical este zi de zi sub o mai mare presiune și funcționează în permanență pentru siguranța locuitorilor Moldovei, pune la dispoziția cadrelor medicale o flotă de 900 de taxiuri pentru călătorii gratuite la și de la cele mai importante spitale din Chișinău, transmite portalul de știri pentru tineri Diez.md„Considerăm că este esențial să ajutăm, în modul în care putem, oamenii în mâinile cărora ne punem sănătatea și chiar viața, în aceste momente dificile. Astfel, am decis ca, pe parcursul întregii luni martie, cadrele medicale să beneficieze de călătorii gratuite pe raza Chișinăului, în primă instanță, către și de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican, CNSMPU Spitalul de Urgență.

Analizăm și introducerea altor centre medicale în listă, în funcție de necesități, dar și ajustarea perioadei de gratuitate, în funcție de factorii externi”, declară pentru Diez.md Elena Agrici, CEO și cofondatoare itaxi.

Cadrele medicale trebuie doar să apeleze numărul 14222, 14428 sau 14999 și să prezinte legitimația pentru a beneficia de gratuitate. În momentul plasării comenzii telefonice, utilizatorii anunță codul unic asociat acestei gratuități, 1122.

De asemenea, călătoriile fără cost sunt disponibile și prin aplicația itaxi, atunci când comenzile sunt făcute cu pornire de la spitalele menționate.

Sursa mai comunică că cele 900 de automobile disponibile fac parte din categoriile Confort și Standard și pot fi comandate zilnic între orele 7.0 și 21.00.

  • Cadrele medicale trebuie doar să apeleze numărul 14222, 14428 sau 14999 și să prezinte legitimația pentru a beneficia de gratuitate
  • Spitalele deservite sunt: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican, CNSMPU Spitalul de Urgență
  • Gratuitatea este disponibilă cadrelor medicale și prin aplicația itaxi, când comenzile sunt făcute cu pornire de la spitalele menționate

itaxi este prima și cea mai mare aplicație din Moldova care permite comandarea taxiurilor online. Zilnic, itaxi conectează mii de pasageri cu șoferii companiilor partenere, oferind călătorii rapide, sigure și confortabile.

Platforma a fost creată în anul 2012, drept răspuns la necesitățile modernizării segmentului de taxi din Chișinău, prin implementarea tehnologiilor moderne și aplicarea lor în activitatea companiilor partenere de taximetrie. Mai multe informații sunt disponibile pe www.itaxi.md și https://www.facebook.com/itaxi.global.

Infografic elaborat de MSMPS privind datele statistice la 16 martie 2020, ora 9:00:Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON