COVID-19 Moldova // Încă 6 cazuri de infectare confirmate oficial. Declarații după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 martie 2020

ULTIMA ORĂ: În cadrul Declarațiilor de după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 martie 2020, Viorica Dumbrăveanu a anunțat încă 6 cazuri noi de infectare cu COVID-19.Urmare, la ziua de azi, 16 martie, în Republica Moldova sunt înregistrate alte 6 cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus.

În total, în Republica Moldova sunt înregistrate astăzi 29 persoane infectate cu COVID-19.

Totodată, pe parcursul zilei de azi au fost testate în total 27 de persoane.

Din numărul persoanele a căror infecție a fost confirmată astăzi, 2 sunt de import și 4 cu transmitere locală.

În general, din 29 de cazuri cu COVID-19, 15 cazuri sunt de import și 14 de transmitere locală.

Viorica Dumbrăveanu a mai comunicat că din cele 6 cazuri noi, 2 persoane sunt revenite din Marea Britanie.

Referitor la starea pacientei transferate de la Toma Ciorbă la Spitalul Republican, ministra anunță că este critică, însă personalul medical face tot ce este posibil pentru a o salva. Din păcate și soțul doamnei este infectat și se află internat la Toma Ciorbă.

Ulterior, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, este vorba de persoane apropiate ale pacienților internați anterior la spital cu COVID-19.

În aceeași ordine de idei, autoritate anunță că la această oră sunt 20 de cazuri suspecte.

Anterior, instituția a anunțat despre prima pacientă tratată de COVID-19 în Republica Moldova.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: