COVID-19 Moldova // Au fost confirmate 2 cazuri de infectare locală. Date oficiale la ora 9:00 a zilei de 15 martie 2020

În Republica Moldova au fost înregistrate primele 2 cazuri oficiale de infecție locală.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu în cadrul Briefing-ului de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național (15 martie, ora 9.00).Referitor la cele două cazuri de infecție locală, Viorica Dumbrăveanu a mai menționat că următoarele:

„Femeia însărcinată, infectată cu COVID – 19, este internată la Toma Ciorbă, la fel ca și celelalte persoane infectate. Doar două persoane se află la spitalul Republican unde deja sunt la terapie intensivă”.

Viorica Dumbrăveanu a comunicat că în primul caz de infecție locală cu COVID-19 estevorba de o femeie însărcinată și ar fi primit infecția de la soacră, iar în al doilea caz – soțul s-a infectat de la soția recent revenită din Italia.Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a mai declarat că la moment sunt 27 de persoane suspecte de infecție cu coronavirus ir cazuri confirmate sunt 12.

Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON10 comentarii la „COVID-19 Moldova // Au fost confirmate 2 cazuri de infectare locală. Date oficiale la ora 9:00 a zilei de 15 martie 2020