COVID-19 Moldova // Date oficiale privind situația epidemiologică la ora 18:00 a zilei de 13 martie 2020

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică încă două cazuri pozitive de infectare cu noul tip de coronavirus COVID-19.Informația a fost oferită de Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu la briefingul de la ora 18:00.

În prezent, în Republica Moldova sunt 8 cazuri confirmate pozitiv și 20 de cazuri suspecte de coronavirus.

Totodată, cca 7314 persoane se află sub monitorizare medicilor la domiciliu iar 2681 de cetățeni au îndeplinit fișele epidermiologice în ultimele 24 de ore.

În acelaș context, autoritățile anunță sistarea mai multor zboruri din / spre statele din Europa de Vest și sistarea slujbelor religioase în biserici pntru o anumită perioadă de timp

Autoritățile reiterează că în timpul apropiat numărul persoanelor suspecte va fi mult mai mare, dat fiind faptul că moldovenii se întorc acasă din Italia într-un număr impunător, totodată aceste persoane intră în contact cu rudele și alte persoane din țară.Toate persoanele sunt supravegheate, probleme în tratament nu sunt.

Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON