COVID-19 // Autoritățile au instituit Codul ROȘU de alertă privind infecția cu Coronavirus

Autoritățile naționale au instituit Cod ROȘU de alertă privind infecția cu coronavirus în Republica Moldova.Informația a fost făcută publică în cadrul unui Briefing de presă după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică din 13.03.2020

„Se constată gradul de alertă Cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19, existând pericol confirmat de declanşare a urgenţei de sănătate publică în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.1431 din 29.12.2016”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ulterior, a fost publicată Hotărârea nr. 7 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 13.03.2020.

Ce presupun Cod ROȘU de alertă privind infecția cu Coronavirus:Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON16 comentarii la „COVID-19 // Autoritățile au instituit Codul ROȘU de alertă privind infecția cu Coronavirus