„Proiectul este elaborat în legătură cu continuarea răspândirii infecției coronavirus COVID – 19 la nivel internațional, și în special, în legătură cu confirmarea pe teritoriul Republicii Moldova a cazurilor de infectare cu acest virus.

Astfel, în vederea ocrotirii vieții și sănătății oamenilor, evitării răspândirii acestei infecții pe teritoriul Republicii Moldova și asigurării cererii oamenilor cu măști medicale, se impune necesitatea aprobării acestui proiect”, se arată în proiectul hotărârii aprobate astăzi în ședința de Guvern.

Premierul Ion Chicu a declarat că aceasta este o măsură extraordinară.

„Este o măsură extraordinară. Noi nu suntem adepții acestor măsuri, dar este o situație excepțională si trebuie să reacționăm în acest mod.

Noi avem producători de aceste mărfuri pe teritoriul R. Moldova și acum este necesar în primul rând să satisfacem cerințele instituțiilor, cetățenilor în acest sens.

De aceea, temporar introducem interdicția la exportul acestor 3 categorii de mărfuri”, a precizat premierul Ion Chicu.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON