Coronavirus în Moldova // Din 11 martie, toate școlile și grădinițele își suspendă activitatea

Începând cu ziua de mâine, 11 martie 2020, toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova își suspendă temporar activitatea.

Anunțul a fost făcut recent de către Viorica Dumbrăveanu – Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.Preliminar, toate instituțiile școlare și preșcolare sunt închise începând cu mâine, 11 martie și până cel puțin săptămâna viitoare.

Fac un îndemn către părinți: Sunt și eu mamă, am și eu doi copii. Vacanța nu presupune lăsarea copiilor fără supraveghere.

Solicităm responsabilitatea față de copii. Evităm autotratamentele.

Apelăm telefonic 112”, a declarat Viorica Dumbrăveanu

Totodat, ministra a declarat că măsura nu se referă, deocamdată, și la studenți:

„În cazul studenților (și astăzi am avut ședințe și am coordonat și cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării), fiecare instituție educațională a întreprins anumite măsuri vis-a-vis de a micșora numprul de studenți care sunt într-o aulă, micșorarea durateii orelor, să realizeze aerisirea acestor încăperi, măsuri de precauție sub aspect de dezinfectare, igienă personală, dar aceasta nu înseamnă că nu putem examina pe parcurs posibilitatea de sistare a procesului, inclusiv în cadrul universităților

Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON21 de comentarii la „Coronavirus în Moldova // Din 11 martie, toate școlile și grădinițele își suspendă activitatea