Fiul femeii testate pozitiv cu coronavirus: „Doresc ca autoritățile din Moldova să contacteze reprezentanții spitalului din Bergamo”

Sâmbătă, 7 martie 2020, în Moldova a fost testată pozitiv prima persoană cu coronavirus. Ulterior, bloggerul Corneliu Gandrabur a publicat pe pagina sa careva detalii despre femeia infectată cu coronavirus, depistată (repetat) în Republica MoldovaÎn contextul comentariilor de pe rețelele de socializare, fiul femeii a contactat echipa Diez.md pentru a veni cu clarificări și pentru a spune versiunea poveștii mamei sale.

Sursa comunică că fiul spune că mama sa lucra în Italia, în Bergamo și avea grijă de o femeie în etate.

Cu aproximativ o săptămână în urmă, moldoveanca s-a îmbolnăvit și, inițial, credea că a răcit.

Apoi, după câteva zile, când a observat că simptomele nu dispar, s-a adresat la spitalul din localitate, fiindu-i frică că ar putea avea coronavirus.

La scurt timp după ce moldoveanca a fost internată, italianca de care a avut grijă de asemenea a fost luată la spital, având stop cardiac.

Medicii din Bergamo au externat-o pe moldoveancă, spunându-i că nu are virusul și prescriindu-i antibiotice.

Când moldoveanca s-a întors în casa italiencei, fiica acesteia i-a spus că nu mai are nevoie de serviciile acesteia, plătindu-i onorariul și i-a spus să se ducă acasă.

Moldoveanca a încercat să cumpere bilet la avion, dar acestea nu erau, fiind nevoită să stea două nopți într-un hotel până să zboare cu cursa Wizz Air sâmbătă seara.Ea nu a avut de ales decât să vină acasă, fiind de-a dreptul în stradă în Italia.

Ajungând sâmbătă seara în Moldova, ea a fost prima persoană testată pozitiv cu COVID-19.

Fiul acesteia își face griji că în Moldova, fiind primul caz, statul nu va putea să-i ofere ajutorul necesar, de aceea solicită autorităților să ia legătura cu responsabilii spitalului din Bergamo, ca aceștia să-și recunoască neglijența și s-o ajute pe mama sa cu medicamentele necesare.

Din motive de securitate și comentarii negative pe rețelele de socializare, tânărul a rugat echipa Diez.md să-i păstreze anonimitatea.

Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON


20 de comentarii la „Fiul femeii testate pozitiv cu coronavirus: „Doresc ca autoritățile din Moldova să contacteze reprezentanții spitalului din Bergamo”