Ultima oră // A fost confirmat primul caz de coronavirus în Republica Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale confirmă despre primul caz pozitiv de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Potrivit instituției, este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită astăzi din Italia.Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.

Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător.

Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Potrivit comunicatului oficial, femeia a fost preluată de la Aeroportul Internațional Chișinău, de către un echipaj al serviciul 112, pe un coridor separat.

Doamna se afla în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită tuturor pasagerilor cursei Wizz Air W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11.29 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Totodată, mâine începând cu ora 8.00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON61 de comentarii la „Ultima oră // A fost confirmat primul caz de coronavirus în Republica Moldova

%d blogeri au apreciat: