Ministrul Economiei Anatol Usatîi a întreprins o vizită de lucru în raionul Nisporeni

Urmare a orarului stabilit referitor la vizitele Prim-ministrului și al Cabinetului de Miniștri în teritoriu, la 5 martie curent, Ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi, a mers în vizită de lucru în raionul Nisporeni.Conform agendei de lucru, ministrul a discutat cu autoritățile publice locale, cu mediul de afaceri și cetățenii despre situația social-economică din țară și din unitatea teritorial administrativă respectivă.

Vezi și Ministrul Apărării Victor Gaiciuc a întreprins o vizită de lucru în raionul Ungheni

Cele mai importante subiecte abordate în cadrul întrevederii au ținut de reabilitarea drumurilor în localități, modernizarea domeniului transporturilor, atragerea investițiilor străine directe în regiune etc.

De asemenea, s-a discutat și despre proiectul guvernamental în domeniul serviciilor de iluminat public stradal în zonele rurale ale țării.

Anatol Usatîi a discutat cu primarii autorităților publice locale despre investițiile în infrastructura de drum care urmează a fi făcute în anul curent din sursele Fondului Rutier și Programul de reparație a drumurilor naționale, locale comunale și străzi – Drumuri 2020.

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, ministrul Anatol Usatîi a vorbit atât despre proiectele din sector energetic, din domeniul construcțiilor, apă și canalizare, cât și despre măsurile de susținere a mediului de afaceri din țară, inclusiv prin Programele de suport pentru antreprenori, oferite de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, precum și alte programe prin care se acordă fonduri nerambursabile din partea partenerilor de dezvoltare pentru sporirea competitivității întreprinderilor din Republica Moldova.

Ministrul Anatol Usatîi a dat asigurări că, autoritățile centrale vor depune eforturi maxime pentru a depăși toate obstacolele menționate în cadrul întrevederii de astăzi.

În contextul celor relate supra, comunicăm că urmare a indicaţiilor Prim-ministrului Ion Chicu, expuse în cadrul şedinţei Guvernului din 29 ianuarie curent, membrii cabinetului de miniștri întreprind săptămânal vizite de lucru în unitățile teritorial-administrative ale Republicii Moldova.

Pentru buna organizare şi desfăşurare a vizitelor, Oficiile teritoriale ale Cancelariei de Stat (reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu) sunt responsabile de organizare interacțiunii dintre miniștri cu reprezentanții autorităţilor administraţiei publice locale și cetățeni.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONGalerie Foto: