În 2020, Iașul va găzdui cel mai puternic turneu internațional de tenis masculin din România

În acest an Iașul va găzdui cel mai puternic turneu internațional de tenis masculin din România.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Tenis, în parteneriat cu compania Concord Center Service SRL şi cu Primăria Municipiului Iaşi, urmând a se desfășura în perioada 23 – 31 mai 2020 la Baza Sportivă Ciric.Pe viitor se dorește crearea unui centru regional de tenis în zona localității Miroslava

Prezentarea acestei competiții a fost făcută ieri la Iași de către Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, legenda tenisului românesc făcând ample considerații despre trecutul și starea actuală a sportului alb.

„România a fost recunoscută pe harta lumii ca o țară care putea să stea la masă cu cel mai înalt nivel în sport. Nu cred că a fost o altă activitate sau un alt produs al României la nivelul la care sportul românesc a fost cunoscut în lumea întreagă.

Venind înapoi la tenis, suntem o nație care avem un trecut glorios. Foarte puțină lume, chiar și noi, jucătorii, oficialii, cunoaștem foarte puțin despre ceea ce se numea protipendada românească înainte de al doilea război mondial.

Noi aveam jucători care au câștigat Roland Garros, turneul de la Monte Carlo pe vremea aceea. În 1929 am aderat la Federația Internațională de Tenis, erau doar opt țări membre.

Avem câștigători de Wimbledon, de Roland Garros, de US Open, de Australian Open, trei finale de Cupa Davis.

Turneul va reuni 70 dintre cei mai buni 200 de jucători ai lumii și cei mai buni tineri jucători români.

Se vor acorda cinci wild carduri pe tabloul principal, două în calificări și trei pe tabloul de dublu.

Bugetul total aferent acestei competiții este în valoare de aproximativ 340.000 de euro.

Spectatorii vor participa la turneu pe baza unor invitaţii gratuite, obţinute de pe website-ul competiţiei, care va fi disponibil timp de 30 de zile.Municipiul Iași pune la dispoziție Baza Sportivă Ciric și va face modificările semnalate și solicitate în raportul supervizorului ATP privind spaţiul destinat sportivilor şi oficialilor, terenurile de joc etc.

Pentru asigurarea unei ample dimensiuni acestui turneu se va construi un teren principal de tenis, prevăzut cu tribune, cu sistem de supraveghere video şi producţie TV on-site.

Va fi asigurată transmisia TV în direct a turneului pe canalele televiziunii naţionale ori pe alte canale de televiziune cu profil sportiv.

Federația Română de Tenis asigură resursa umană și know-how-ul pentru organizarea evenimentului în timp ce contribuția companiei Concord Center Service SRL, de aproximativ 290.000 de euro, constă, printre altele, în premii totale în valoare de 137.560 euro, taxa de licenţă a turneulu de 19.050 euro, amenajarea terenului central în valoare de 39.400 euro, asigurarea cazării sportivilor şi oficialilor, achiziţia zgurei precum şi costurile legate de planificarea şi organizarea acestui turneu, cum ar fi baremurile de arbitraj, cheltuielile legate de masă şi protocolul arbitrilor şi oficialilor.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON