Eugen Doga – maestru’ din SPPS

Fiecare om își are propria poveste de viață. A unora chiar ar fi bine să o cunoaștem… bineînțeles, dacă ei ne permit. Așa cum s-a întâmplat în cazul lui Eugen Doga – maestru’ din SPPS.

Cum sunt curioasă și deloc timidă, încerc să aflu istoriile oamenilor cu care interacționez. Și credeți-mă, de cele mai multe ori, sunt uimitoare și inspiraționale.

Nuștiu dacă v-ați întrebat vreodată ce se ascunde în spatele băieților ăia sculptați, înalți, frumoși și curajoși care asigură paza și protecția celor mai importante figuri în stat. Ar părea duri, fioroși uneori, plini de sine și gata de atac oricând… În fond, dacă stai să discuți cu ei, afli că unul e vegetarian, altul e pescar înrăit, antrenor de judo pentru copii, campion mondial și european la lupte, familist convins, gentleman și toți sunt tare prietenoși.

Dar nu despre unul din aceste categorii o să vă povestesc aici, ci despre o altă descoperire de-a mea.


Născut în aceeași zi, poartă același nume

O să vă dezvălui, pe scurt, despre Eugen Doga – ofițer în cadrul SPPS. Well, numele nu e singura coincidență. Eugen e chiar născut în aceeași zi cu maestrul Eugen Doga – pe 1 martie, doar că la o distanță de 54 de ani.

Cu siguranță, renumitul nostru compozitor nu bănuia că atunci i-a fost închinat un astfel de cadou de ziua sa.

Or, ce altă apreciere mai înaltă poate primi un artist, în afară de flori, aplauze și recunoștință, decât faptul că doi părinți modești, dintr-un sat din raionul Dubăsari (apropo, maestrul s-a născut tot dincolo de Nistru), și-au numit copilul în cinstea și onoarea sa.

Photo: Eduard Stucalici

Tatăl colegului meu era șofer atunci (în 1991), mama – profesoară, iniția tinerii în arta croitoriei. Tata voia să-și vadă feciorul militar, mama – îl vedea cântăreț.

 Sunteți curioși dacă mai și cântă? Da! Cântă la acordeon. Dar nu și-a legat viața de muzică. A ales să lucreze în structurile de forță. Și îi stă bine! (ca să vă spun un secret: apelativul lui în serviciu e maestru’ )

Photo: Eduard Stucalici

Eugen Doga – maestru’ din SPPS, este un băiat extrem de modest și cumsecade. Deși admiră creația și viața compozitorului, nu a avut posibilitatea până acum să meargă la concertele sale (dacă aș fi ministru, i-aș da abonament pe viață). Despre o întâlnire cu maestru nici vorbă… Dar sunt sigură că într-o zi cu soare, va fi!”

Materialul este scris de Aura Revenco (ex – Percic), comunicatoare din cadrul Guvernului Republicii Moldova și publicat inițial pe Sweet-aura.com

Aura este originară din satul Costuleni și promotoare a municipiului și raionului Ungheni

%d blogeri au apreciat: