Trei buletine de identitate românești cu semne de falsificare depistate în PTF Sculeni și Leușeni

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Leușeni au identificat trei cărți de identitate românești cu premise rezonabile de falsificare.

Bărbații, documentați pe aceste cazuri au comunicat că au perfectat actele prin intermediari, pentru a se angaja în câmpul muncii pe teritoriul statelor europene, comunică Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au dejucat planul unui conațional care avea intenția de a se legitima ca cetățean al României pe teritoriul Cehiei.

Cartea de identitate românească asupra căreia s-a identificat indici necaracteristici a fost depistată în timpul controlului corporal.

Posesorul actului, un bărbat de 25 de ani, a declarat că nu cunoaște despre cele depistate însă a recunoscut că a achitat 180 de euro pentru a i se perfecta documentul.

Alte două cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere Leușeni, unde doi tineri din raionul Ștefan Vodă sunt cercetați pentru deținerea documentelor falsificate.

Aceștia au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate românești cu lipsa elementele de protecție. Bărbații, de 25 și respectiv 22 de ani, au comunicat că au obținut actele prin intermediari, contra sumei de 100 de euro.

Și de această dată, persoanele au spus că intenționau să utilizeze actele pe teritoriul Uniunii Europene (Germania).

În toate cazurile, actele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică.

În cazul confirmării uzului de fals, persoanele riscă pedeapsă cu amendă în mărime de până la 300 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani, conform art 361 alin.1 Cod Penal al R. Moldova

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON