Schița de proiect // Primăria mun. Ungheni propune spre consultare proiectul de modernizare al Pieţei Independenţei

Piața Independenței – Agora municipiului Ungheni, va fi modernizată și ar putea deveni un punct de atracție atât pentru Ungheneni, cât și pentru oaspeții municipiului de pe malul Prutului.

Potrivit unui comunicat, Primăria municipiului Ungheni îndeamnă locuitorii urbei să-și expună opiniile vizavi de un proiect ce vizează modernizarea centrului municipiului Ungheni, pentru care Uniunea Europeană este dispusă să ofere sprijin financiar, grație Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.Astfel, administrația publică locală din Poarta de Vest a Republicii Moldova propunem spre consultare publică proiectul renovării Pieței Independenței – Agora municipiului, care se dorește a fi un punct de atracție atât pentru ungheneni, cât și pentru cei ce vizitează Ungheniul.

Potrivit schiței de proiect, în Piața Independenței va fi construit un havuz care să lumineze pe timp de noapte și va avea și o construcție originală, repetând unele modele tradiționale de pe covorul moldovenesc.

Vor fi 20 de celule cu 40 de fascicule, din care va ieși apa la suprafață.

Potrivit autorilor, asemenea havuzuri, doar că de dimensiuni mai mici, există și la Castelul Mimi și în Parcul Valea Trandafirilor din municipiul Chișinău.

Autoritatea publică locală mai comunică că pe piață vor fi instalate numeroase bănci, ca oamenii să poată veni aici să se relaxeze, să se recreeze și vor fi plantați arbori decorativi.

Pe tot perimetrul vor fi instalate corpuri de iluminat.

Pentru comoditatea locuitorilor va fi construită și o parcare subterană iar pe margine va fi un trotuar pentru pietoni și o pistă pentru bicicliști.

În contextul celor expuse supra, Primăria municipiului Ungheni solicită implicarea activă a locuitorilor, viitorii beneficiari și expunerea opiniilor constructive asupra schiței de proiect.

Opiniile asupra schiței de proiect pot fi comunicate la adresa primaria.ungheni@gmail.com sau pe pagina de facebook: Primăria municipiului Ungheni

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: