Un nou focar de pestă porcină, depistat la un mistreți în apropierea s. Taxobeni din raionul Fălești

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat că în prima săptămână din februarie, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrate 2 cazuri noi de rabie și 1 focar de pestă porcină africană, inclusiv un caz pozitiv înregistrat la un mistreț în apropierea satului Taxobeni din raionul Fălești.
Potrivit ANSA, în perioada de referinţă, a fost depistat un nou focar de pesta porcină africană la mistreți descoperit pe teritoriul unei fâșii forestiere din apropierea satului Taxobeni..

Probele prelevate au arătat rezultate pozitive la PPA.

În perioada de referință, 01.02 – 07.02 2020, experții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au prelevat probe din mai multe localități și au depistat următoarea situație epizootică:

  • Două cazuri pozitive de rabie, confirmate în secţia virusologie, I.P.CRDV la două vulpi în raioanele Nisporeni și Camenca;
  • Un focar de pesta porcină africană la mistreți în raionul Fălești, în apropierea s. Taxobeni.

Anterior, Vitalie Carauş, șeful Secției sănătatea și bunăstarea animalelor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, declara că zona se va afla în carantină pentru o perioadă de un an.

Pe parcursul anului 2019, pesta porcină la mistreți a fost înregistrată în raioanele Cahul, Cantemir, Briceni, Fălești, Glodeni și în fâșii forestiere aflate în lunca Prutului.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: