Localitățile Teșcureni din Ungheni și Meleșeni din Călărași au primit câte un tractor din partea FAO

Trei localități din țară, dintre care două din regiunea Ungheni, au primit câte un tractor, mini încărcător, pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii publice locale.

Echipamentul pentru necesitățile comunității au fost donate de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), în cadrul unui proiect de dezvoltare comunitară, comunică Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.Primul utilaj a fost predat astăzi, la Meleșeni, raionul Călărași.

Utilajele vor ajuta comunitățile la lucrări de mentenanță a infrastructurii publice și diverse lucrări agricole și non-agricole: curățarea canalelor de scurgere pentru prevenirea inundațiilor, întreținerea drumurilor de acces către câmpurile agricole, gestionarea deșeurilor solide etc..

Proiectul de asistență tehnică FAO în valoare totală de peste 350 de mii de dolari, a vizat dezvoltarea capacităților de pregătire și implementare a politicii de dezvoltare rurală la nivel național și sprijinirea dezvoltării comunitare integrate la nivel local și a fost implementat pe parcursul a doi ani.

Drept rezultat, cu suport și expertiză internațională au fost realizate planuri de dezvoltare locală integrată  și de atragere a finanțelor pentru localitățile:

  • Teșcureni, raionul Ungheni;
  • Meleșeni, raionul Călărași;
  • Lalova, raionul Rezina.

Cele trei planuri de dezvoltare comunitară, pregătite împreună cu comunitățile, sunt concepute pentru a răspunde nevoilor complexe ale satelor, de la îmbunătățirea infrastructurii publice la dezvoltarea agriculturii, precum și valorificarea altor oportunități de dezvoltare locală.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONGalerie Foto:

One thought on “Localitățile Teșcureni din Ungheni și Meleșeni din Călărași au primit câte un tractor din partea FAO