Nicolae Fortună, Ex-șef al secţie epidemiologie Centrul de Medicină Preventivă Ungheni, noul șef al Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică

Ministrul sănătății, muncii și protecției sciale Viorica Dumbrăveanu, l-a prezentat la 30 ianuarie 2020 pe Nicolae Fortună în calitate de noul director al Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică (ANSP).Potrivit TVR Moldova, Nicolae Furtună este un specialist cu o mare experienţă în domeniul sănătăţii publice.

Anterior, deţinând funcţia de vicedirector al Centrului Naţional de Sănătate Publică.

În perioada 2009- 2015 a fost medic şef-adjunct la Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chişinău, în perioada 2010- 2016 a fost colaborator la catedra Epidemiologie USMF.

A fost şi şef de secţie epidemiologie Centrul de Medicină Preventivă în raionul Ungheni, iar în perioada 1994 – 1997 a activat ca medic epidemiolog la Centrul de Igienă şi Epidemiologie Ungheni.

La concursul pentru funcţia de director al ANSP au mai participat Ion Şalaru, şeful Direcţiei prevenirea şi controlul bolilor netrasmisibile şi Mihail Pîslă, fost director al Centrului de Sănătate Publică, actualmente expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în urgenţe de sănătate.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON2 comentarii la „Nicolae Fortună, Ex-șef al secţie epidemiologie Centrul de Medicină Preventivă Ungheni, noul șef al Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică

%d blogeri au apreciat: