Centrul de zi „Renaştere” din Nisporeni, frecventat zilnic de 30 de copii, renovat cu suportul UE

Copiii săraci din Nisporeni pot să facă mişcare, în condiţii bune, la centrul de zi „Renaştere”.

Cu ajutorul financiar al Uniunii Europene, instituţia socială şi-a dotat sala de sport cu echipamente moderne şi a amenajat şi o zonă de agrement.Centru de zi „Renaştere”, din oraşul Nisporeni, este frecventat zilnic de 30 de copii cu dizabilităţi sau din familii social-vulnerabile.

Acolo ei se simt ca acasă. Vin şi mănâncă, îşi fac temele, se distrează şi, mai nou, fac şi mişcare. Sala de sport a centrului a fost dotată, recent, cu echipament modern, transmite TVR Moldova

Totodată, în faţa centrului a fost construită o zonă de agrement nouă.

Atât sala de sport cât şi zona de agrement le vor fi de mare ajutor copiilor.

Mai ales că, în timpul verii, centrul se transformă în şcoală pentru aproape 50 de tineri provenind din familii nevoiaşe.

Implementarea acestui proiect a fost posibilă cu ajutorul Fundaţiei Soros-Moldova, dar şi al primăriei oraşului Nisporeni.

Pentru renovarea sălii de sport şi construcţia unei zone de agreement în cadrul centrului de zi “Renaştere”, din Nisporeni, Uniunea Europeană a oferit peste 8 mii de euro.Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

One thought on “Centrul de zi „Renaştere” din Nisporeni, frecventat zilnic de 30 de copii, renovat cu suportul UE