Peste 60 de focare de incendii lichidate de pompierii IGSU în ultimile 24 de ore

În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 62 focare de vegetație uscată.

Potrivit informațiilor înregistrate focarele de ardere au distrus circa 236 ha de vegetație.Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din centrul și sudul țării.

Pompierii au fost solicitați pentru a stinge vegetația uscată în raioanele Strășeni, Ungheni, Călărași, Telenești, Ialoveni, Anenii Noi, Orhei, Cahul, dar și Cantemir.

Astfel, în raionul Telenești salvatorii au intervenit în satul Budăi, unde focul a afectat 20 ha de vegetație.

Totodată se raportează despre intervențiile angajaților IGSU în preajma municipiului Chișinău.

Aici în seara zilei de ieri flăcările au nimicit 40 ha în raionul Strășeni, 10 ha de iarbă uscată în orașul Codru, dar și 0,8 ha în localitatea Sângera.

Conform datelor IGSU, în total pe parcursul zilei de ieri la stingerea incendiilor сu caracter natural au fost antrenate peste 65 echipaje de intervenție.

Vezi detalii pe Foto, Video // Incendii masive de vegetație din cauza vântului puternic, inclusiv în regiunea Ungheni

În urma incendiilor nu au fost raportate victime.În acest context pompierii IGSU avertizează oamenii despre riscul producerii incendiilor de vegetație uscată pe arii extinse.

Este indicat ca oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis.

În condiții de umiditate redusă și vânt puternic focarele se răspândesc cu repeziciune și pot provoca incendii de proporții și pagube materiale.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON