#EU4UNGHENI // Uniunea Europeană lansează la Ungheni Programul „EU4Ungheni: Regiuni-cheie”

Uniunea Europeană va investi cca 22,8 milioane de euro pentru a susține dezvoltarea polilor regionali de creștere economică inteligentă, incluzivă și durabilă în municipiile Ungheni și Cahul, pentru a le asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții și noi oportunități.După ce la 17 ianuarie 2020 a lansat în sudul țări EU4Cahul, la 24 ianuarie curent, de Ziua Unirii Principatelor Române, Delegația Uniunii Europene în Moldova va lansa și la Ungheni Programului „EU4Ungheni: Regiuni-cheie”.

Dintr-un buget total de 23,3 milioane de euro, UE investește 22,8 milioane pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Ungheni și Cahul.

Inițiativa EU4Ungheni va implica în perioada 2019-2025 municipiul Ungheni și localitățile sale învecinate din raion.

Potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Ungheni, evenimentul de lansare va avea loc în incinta Palatului de Cultură din municipiu și va include un târg al meșterilor populari, expoziție de desen, tombolă cu premii, etc.

Evenimentul solemn de lansare a Programului #Eu4Ungheni va culmina cu un concert susținut de doi Ungheneni: Vali Boghean Band și Valeria Marcu

Regiunile-țintă ale UE vor contribui și la creșterea atractivității investiționale și antreprenoriale a regiunilor prin promovarea rolului lor de poli de creștere, dar și prin valorificarea abordării de specializare inteligentă a economiei, creând noi oportunități atractive de muncă.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesați pagina de facebook a evenimentului Lansarea #EU4UNGHENI și pagina Primăriei municipiului Ungheni / ungheni.md#EU4Ungheni
%d blogeri au apreciat: