Permise de conducere false, depistat de Polițiștii de Frontieră în PTF Sculeni și PTF Leușeni

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest au identificat la controlul trecerii frontierei de stat, acte cu semne vădite de falsificare.

Documentați sunt doi conaționali, care aveau intenția de a părăsi Republica Moldova.


Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Sculeni, unde la linia de control s-a apropiat un automobil de model Ford Transit cu numere de înmatriculare moldovenești.

În autovehiculul menționat se afla ca pasager un moldovean, în vârstă de 43 de ani, care la solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta actele la control, acesta a manifestat un comportament agitat.

Astfel, printre documentele oferite pentru autorizarea trecerii se afla și permisul de conducere pe numele persoanei, cu premise rezonabile de falsificare. Audiat, bărbatul nu a dorit să comunice detalii.

Un alt incident asemănător a fost consemnat pe sensul de ieșirea din țară prin punctul de trecere Leușeni.

În timpul controlului de frontieră s-a observat indici de falsificare asupra cărții de identitate românești, prezentată de către un conațional, în vârstă de 29 de ani care se deplasa cu un automobil de model Mercedes Sprinter.

Ulterior, cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat lipsa elementelor de protecție, motiv ce a constituit întocmirea procesului verbal de constatare a faptei.

Audiat, bărbatul a recunoscut că și-a perfectat actul contra sumei de 100 de euro, prin intermediul unui necunoscut.

În ambele cazuri, pe faptul deținerii actelor oficiale false, polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.


Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON