Epopea R1 Ungheni – Chișinău // Al 6-lea Prim-ministru a „luat în primire” reabilitarea traseului și a inspectat șantierul

Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat astăzi șantierul de construcție a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni pe o lungime totală de 18 km, transmite printr-un comunicat Guvernul Republicii MoldovaÎn prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 60% (???) și a mai rămas de construit tronsonul din orașul Strășeni și Vatra.

Însă, au uitat să menționeze de segmentul cuprins între satul Pojarna / stația Bahmut și intrare în s. Cornești

Citiți și:

Premierul s-a interesat cum decurge reconstrucția drumului și dacă sunt respectate toate normele de calitate.

Reprezentantul companiei constructoare l-a asigurat pe premier de calitatea lucrărilor și a menționat că drumul reabilitat va fi dat în exploatare la finele lunii august 2020.

Responsabilii companiei constructoare au solicitat de la Executiv susținere în impulsionarea procesului de înlocuire a pilonilor rețelei electrice de distribuție, pe segmentul satului Vatra.

Șeful Guvernului a transmis această sarcină ministrului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit contractului, drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni urma să fie dat în exploatare încă în anul 2016 …. și pe motivul întârzierii, compania constructoare suportă sancțiuni.

Costul proiectului este de peste 23 de milioane de euro și lucrările vor fi încheiate în anul 2020.În anul 2018, au fost reziliate șapte contracte cu antreprenorii internaționali.

Galerie Foto: