Mercedes E270 cu inspecția tehnică periodică falsă, depistat în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat la controlul de frontieră un bărbat care a prezentat la control, pentru autoturismul pe care îl conducea, un autocolant care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, care s-a dovedit a fi falsificat.
În data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român V.C., în vârstă de 22 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes E270, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la termenul de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice înscris în certificatul de înmatriculare prezentat la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat autocolantul este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul, plătind suma de 4.700 de euro.

Deoarece în luna septembrie a.c. urma să expire inspecția tehnică periodică, a apelat la un cetățean din Republica Moldova, care în schimbul sumei de 400 de euro s-a ocupat de efectuarea verificărilor tehnice în Bulgaria.

Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că documentul prezentat la control nu ar fi autentic.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.