Educația fizică prin fotbal. Elevii claselor primare vor avea câte două ore de fotbal pe săptămână

Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a aprobat astăzi introducerea orelor de fotbal în școli, cu denumirea ”Educația fizică prin fotbal”.

Proiectul a fost înaintat de FMF și prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4).Acest Proiect-pilot va fi implementat în peste 80 de școli din Republica Moldova, care au semnate acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total vor fi implicați circa 15.000 de copii.

De menționat că numărul școlilor, care semnează astfel de acorduri cu Federația este în continuă creștere.

În acest context, Federația de fotbal se obligă să instruiască antrenorii (profesorii de educație fizică și de la clasele primare), în total 166 de antrenori, care, în urma cursurilor de perfecționare gratuite vor primi Licența D FMF.

Pe lângă aceasta, Federația va oferi fiecărei școli, gratuit: 10 mingi, 20 de copete, 10 bavete, echipament pentru profesori, seminare pentru profesori, materiale didactice.

Obiectivul pe termen scurt al Federației Moldovenești de Fotbal este crearea condițiilor calitative pentru organizarea lecțiilor de educație fizică prin fotbal.

De asemena, extrem de importantă este continuitatea acestui Proiect, prin crearea claselor sportive specializate de fotbal. Pentru aceasta, următorul pas pe care îl va face FMF va fi solicitarea creării acestor clase de fotbal.

Federația de fotbal a solicitat Ministerului Educației semnarea unui Memorandum pentru implementarea primelor 3 obiective din noua Strategie de dezvoltare a FMF 2020/24: Fotbalul în grădinițe, Lecții de fotbal în școli și Clase sportive specializate de fotbal.