„Chilaver de Moldova” … e fată. Editorial FMF despre Ungheneanca Natalia Munteanu

Portărița Naționalei feminine are 4 goluri pentru Echipa Țării!

Una dintre cele mai bune marcatoare din istoria naționalei feminine a Moldovei a devenit aseară portărița Natalia Munteanu.Da, anume cea, care are misiunea să apere poarta noastră s-a evidențiat pe tabela de marcaj cu două goluri în victoria cu Azerbaidjanul 3-1, din preliminariile Campionatului European 2021.

Natalia a ajuns la cota 4 reușite pentru Echipa Țării, trei dintre care au fost marcate în poarta azerelor, transmite într-un editorial Federația Moldovenească de Fotbal

Originară din municipiul Ungheni, Natalia a făcut primii pași în fotbalul mare în orașul de baștină. Timp de 5 ani ea s-a antrenat alături de băieți sub bagheta antrenorului Anatolii Bacaleț.

„Dumnealui mi-a oferit o șansă unică, pe care nu aveam voie să o ratez”, recunoaște jucătoarea de 25 ani, care la începutul carierei a evoluat pe post de atacant.

Situația a luat o întorsătură neașteptată în toamna anului 2010. Natalia a ajuns să apere poarta Naționalei de junioare U-19, în preliminariile Campionatului European.

„Totul a pornit dintr-o glumă la unul dintre antrenamente. Am acceptat provocarea și de atunci am îndrăgit foarte mult poziția de portar”, spune Natalia.

După o scurtă perioadă în capitala Moldovei la echipa ȘȘ-11-Goleador, cu care și-a trecut în palmares primele trofee pe plan național, câștigarea campionatului și Cupei Moldovei, Natalia a ajuns în afara țării.

Au urmat ani de muncă asiduă la formațiile Nadezhda și Neman, ambele din Belarus, Donchanka din Rusia, iar apoi în liga secundă a Suediei – la Smedjebacken.

A revenit acasă pentru o scurtă perioadă, în care a strălucit și campionatul național de fotbal în sală, unde a fost desemnată cea mai bună jucătoare.

În prezent, portărița noastră apără culorile formației Universitatea Galați, România.

Natalia Munteanu a devenit cunoscută publicului în 2016, la scurt timp după relansarea Naționalei feminine a Moldovei, după o pauză de aproape 8 ani.

Sub îndrumarea Alinei Stețenco, ea a debutat împotriva Suediei. Pe post de fundaș!

Primul gol l-a marcat un an mai târziu în poarta Azerbaidjanului cu o torpilă de senzație din afara careului mare.

Abia în 2017, Natalia a trecut definitiv între buturi, unde ulterior și-a demonstrat din plin abilitățile de portar.

“E o poziție complicată, însă mă simt confortabil. Îmi reușește destul de bine”, ne-a povestit Natalia.Victoria cu Azerbaidjan vine ca o gură de aer pentru fotbalul feminin din Moldova. Un succes mult așteptat.

“Va fi un imbold pentru generațiile mai tinere. Am demonstrat că se poate, că putem obține puncte. Sper ca și alte fete să aibă dorință să continue drumul lor în fotbal”, mai spune Natalia.

Planurile de viitor ale lui Chilavert de Moldova, versiunea feminină sunt simple: o carieră cât mai îndelungată în fotbal.

“O să mă odihnesc la bătrânețe. Îmi place ceea ce fac. Totodată am ocazia să văd lumea și astfel să iau ce e mai bun de la viață. Îmi doresc să devin cineva în fotbal”, a conchis portărița cu abilități de golgheter.

Galerie Foto:

One thought on “„Chilaver de Moldova” … e fată. Editorial FMF despre Ungheneanca Natalia Munteanu