A decedat după ce a adus pe lume două suflete noi. Unghenenii se mobilizează pentru a ajuta familia răpunsă de durere.

Durere fătă margini într-o familie din satul Măcărești, după ce o femeie a decedat la câteva zile după ce a adus pe lume două suflete noi – doi gemeni perfect sănătoși.

Conform multiplelor mesaje publicate pe rețelele de socializare tragedia a avut loc la 23 octombrie curent la Spitalul Clinic Republican din Chișinău

Potrivit informațiilor recepționate, femeia a fost transferată în stare gravă din cadrul Spitalul Raional Ungheni la 21 octombrie 2019. Rudele femeii povestesc că la mijlocul lunii octombrie, femeia s-a dus la maternitatea din cadrul Spitalului raional Ungheni pentru a aduce pe lume doi bebeluși, o fetiță și un băiețel, însă acasă au ajuns doar copii, fără mamă.După ce ar fi născut gemenii perfect sănătos, femeia a fost transferată în secția de reanimare, însă starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, ajungând în comă.

„Această femeie, originară din satul Măcărești, raionul Ungheni, pe nume Elena, a decedat la maternitate după nașterea gemenilor ei (o fetiță și un băiețel), iar vineri 25 octombrie a fost înmormântată, fără măcar să își țină la piept copiii. Gemenii sunt sănătoși, acasă cu tatăl lor care mai are în grijă o fetiță de 4 ani.

Este nevoie de ajutor pentru această familie, orice aveți posibilitate:

  • 069827529- Victor (tatăl copiilor)
  • 060298945-doamna Valentina (bunica)”, 

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina Ministrului Sănătății, femeia a fost vizitată anterior și de Ala Nemerenco.

Am vizitat-o astăzi (21 octombrie) în secția de reanimare a SCR pe Elena la transferul căreia am străduit ieri (într-o stare foarte gravă) dintr-o maternitate raională după ce a adus pe lume doi gemeluși sănătoși.

Am mers ca să vedem într-un consiliu ce mai putem face pentru ea, dar și să spun un mare mulțumesc, aducând toată recunoștința celor care veghează și fac minuni asupra ei.

De ce a ajuns Elena într-o așa stare, e un alt subiect și o să mă întorc la el de cum o să am rezultatele anchetei de serviciu“, declarase ministra Sănătății.

Mai multe surse au remis mesaje la adresa News.Ungheni.org prin care au declarat că medicul care ar fi primit sarcina „și-ar fi dat demisia la scurt timp după ce a aflat de decesul femeii”.

Mai mult, rudele și persoanele cunoscute susțin că vinovat de moartea mamei ar fi medicul, care nu ar fi îngrijit-o corespunzător, starea femeii agravându-se imediat după ce i s-a administrat o perfuzie.

Contactat telefonic de UNIMEDIA, șeful Spitalului Raional Ungheni, Andrei Alexeev, spune că în acest caz a fost demarată o anchetă internă. Potrivit lui, deocamdată nu există motive pentru a suspenda din funcție medicul care a primit nașterea mamei de gemeni.

În scopul acordării unui suport tatălui celor 3 copii rămași orfani de mamă, internauții s-au mobilizat masiv și s-au alăturat campaniei de susținere a familiei răpuse de durere

„Se cere ajutor. Orice: Lapte praf, scutece, hainute etc. Tatal copiilor e acasa cu încă o fetiță.

Să nu rămânem indiferenți față de această tragedie!

Codul băncii: MOLDMD2X BC MOLDINCOMBANK S.A.

Sucursala ,, Toamna de Aur,,Chișinău.

Str.Cuza-vodă 30/1

IBAN:MD13ML00000022516612034 A.O.ASCOR, IDNO 1013620006296

Cu mențiunea : pentru familia Buca!”Totodată, o Ungheneancă a anunțat că fost creat și un cont bancar pe numele tatălui:

În colectarea ajutoarelor s-au implicat și membrii JCI Ungheni: