Doi soți au decedat intoxicați cu monoxid de carbon în satul Țibirica din raionul Călărași

Trupurile neînsuflețite a două persoane, soț și soție, au fost găsite în această dimineață, în locuința acestora din localitatea Țibirica, din raionul Călărași, transmite Deschide.md

Potrivit poliției locale este vorba despre un bărbat și o femeie în vârstă de 55 de ani care au fost găsite fără suflare în jurul orei 10:30.La fața locului, medicii legiști au stabilit preliminar că aceștia ar fi decedat din cauza unei intoxicații cu monoxid de carbonat emanat de o sobă defectă.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Călărași, Cristina Vicol, a declarat pentru IPN că trupurile neînsuflețite ale celor doi au fost depistate de către o vecină, care ulterior a alertat poliția.

Solicitat de IPN, primarul satului Țibirica, Iacob Prascurov, a spus că bărbatul era cu dizabilitate, familia nu era vulnerabilă și nu se afla în vizorul autorităților locale.

Potrivit primarului, cel mai probabil familia nu a beneficiat de acele detectoare de fum, pe care autoritălile le-au instalat anterior în casele vârstnicilor și ale familiilor vulnerabile din sat.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să nu utilizeze surse de încălzire defecte, și să aerisească bine locuințele.

Mai mult, în cazul în care  oamenii depistează nereguli să apeleze la ajutorul specialiștilor.

În caz de situații de risc, persoanele pot apela Serviciul 112.