Breaking News // INI și PCCOCS au descins cu percheziții la SRL „Ungheni – Gaz”

Ofițerii din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii din cadrul PCCOCS, au descins în această dimineață cu mai multe percheziții la SRL „Ungheni – Gaz”.

Acțiunile au loc în cadrul unei cauze penale pornită anul acesta în legătură cu mai multe scheme frauduloase de evaziune fiscală și spălare de bani de către factori de decizie din cadrul S.A. „Moldova GAZ”, transmite Deschide.mdSurse ale portalului Deschide.MD, apropiate anchetei, sub protecția anonimatului ne-au comunicat că în prezent au loc cel puțin zece percheziții pe mai multe adrese din raionul Ungheni.

Oamenii legii au deconspirat mai multe scheme frauduloase de spălare de bani și evaziune fiscală admise de către factori de decizie din cadrul S.A. „Moldova Gaz”, iar astăzi perchezițiile vizează filiala de la Ungheni, ulterior oamenii legii ar putea descinde cu percheziții și la alte subdiviziuni teritoriale ale SA Moldovagaz.

 SA „Moldovagaz” deține pe piața gazelor naturale din Republica Moldova o dublă ipostază:
  • furnizor de gaze naturale (titular de licență), ce îndeplinește obligații de serviciu public privind furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali (casnici și noncasnici) și care are raporturi juridice cu alți participanți ai pieții gazelor naturale (transportatori și distribuitori) în vederea asigurării fiabile cu gaze naturale a consumatorilor;
  • fondator și unic asociat (100 %) al altor întreprinderi din sectorul gazelor naturale ce prestează servicii pe piața gazelor naturale.One thought on “Breaking News // INI și PCCOCS au descins cu percheziții la SRL „Ungheni – Gaz”