Video // O șoferiță cu 2 copii în mașină, depistată de INP în stare de ebrietate avansată la volan

O șoferiță a fost depistată de polițiștii de patrulare în timp ce conducea prin Chișinău în stare de ebrietate avansată și cu doi copii în mașină, informează Inspectoratul Național de Patrulare

Noaptea trecută, în jurul orei 02.30, fiind implicați la supravegherea circulației rutiere, pe șos. Muncești din sectorul Botanica al capitalei, inspectorii de patrulare au observat un autovehicul de marcă Honda care se deplasa neregulamentar.La indicația legală de a stopa, conducătorul auto intenționat a apăsat pe accelerator continuându-și mersul haotic. Cu echipajul de patrulare pe urmele sale, persoana de la volan a decis să oprească mașina.

Autovehiculul era condus de o femeie de 31 de ani, care avea ca pasageri doi copii, transportați fără scăunele auto.

În timpul discuțiilor cu șoferița, polițiștii de patrulare au simțit un miros puternic de alcool. Aparatul Drager a confirmat prezenţa alcoolului, în aerul expirat fiind 0,90 mg/l.

Imediat șoferița a fost înlăturată de la volan, iar autovehiculul a fost dus la parcarea specială. Pentru iresponsabilitatea sa, femeia care a pus viața propriilor copii în pericol, urcând la volanul mașinii beată, a rămas fără permis de conducere.

INP menționează că din cauza șoferilor imprudenți, anul acesta 185 de copii pasageri au fost implicați în accidente rutiere, 158 au suferit diferite traumatisme iar 6 au decedat.

Poliția mai amintește că în cadrul campaniei „STOP alcool la volan”, și a fost lansat numărul de telefon- 067112902, la care cetățenii îi pot denunța pe cei văzuți că șofează în stare de ebrietate.