Unui candidat la funcția de primar din raionul Călărași nu i-a ajuns un singur vot pentru a câștiga din primul tur

Urmare a alegerilor locale generale, în 14 primării din numărul total de 28 căte sunt în raionul Călărași, a fost ales edilul din primul tur.Însă, a fost înregistrat și un caz în care un singur vot l-a despărțit pe un candidat de funcția de primar al comunei.

Este vorba de comuna Săseni.

Urmare a primului tur de scrutin, candidatul partidului democrat Mihail Baicu a obținut 49.50% sau 400 voturi. Astfel, în cazul în care l-ar fi votat 401 persoane – ar fi câștigat fotoliul de edil al comunei din primul tur.

Însă, urmare a lipsei unui singur vot, candidatul se va duela în turul II cu Pavel Bozu, candidatul formațiunii Uniunea Salvați Basarabia care a acumulat 20.30% sau 164 de voturi.

 

 

Primul tur al alegerilor locale generale a intrat deja în istorie. Unii candidați vor ține minte mult timp ziua de 20 octombrie, atunci când au aflat rezultatele și au aflat că nu le-au ajuns un singur vot pentru a câștiga fotoliul de primar. Aceasta înseamnă că, pe 3 noiembrie, în turul II, aceștia se vor duela încă o dată la ei în localitate.