Foto // Primăria Ungheni informează că a modernizat 0.6 km de trotuar în sectorul Dănuțeni și finalizează un segment în Cartierul Tineretului

Un nou proiect de reabilitare a infrastructurii urbane a fost inițiat și implementat parțial de către Primăria municipiului Ungheni. Proiectul prevede lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere și a fost începute în primăvara anului 2019.În cartierul Dănuțeni, au fost realizate lucrări de pavare a circa 0,6 km de trotuar de-a lungul străzii Ștefan cel Mare, porțiunea cuprinsă între străzile Petru Rareș și Podurilor iar La moment se efectuează lucrări de amenajare a gazonului și acostamentului dintre stradă și bordură.

La acelaș subiectul pe Blogul lui Marin BODRUG / bodrug.eu este publicat un articol referitor la acest subiect în care sunt expus următoare cifre:

  • Lungimea exactă a trotuarului reabilitat – 598 metri;
  • Lățimea reabilitată – de la 1.8 până la 2.8 metri;
  • Bugetul  – 600 210 MDL;
  • Sursa finanțării – Bugetul municipiului Ungheni;
  • Perioada de executare – octombrie – noiembrie 2019;
  • Impact direct – cca 5 000 – 7 000 locuitori ai sectorului Dănuțeni;
  • Impact indirect – toți locuitorii și oaspeții municipiului;
  • Lucrările de rabilitare vor continua și în anul 2020.

Referitor la Cartierul Tineretului, Primăria anunță că urmare a reparației capitală a străzii I. Creangă, una dintre principalele artere rutiere din Ungheni a precedat inițierea lucrărilor de amenajare a trotuarelor de-a lungul străzii iar în prezent sunt în plină desfășurare lucrările de pavare a trotuarelor pe porțiunea de stradă cuprinsă între străzile Romană și Bernardazzi.

Amintim că pe Blogul lui Marin Bodrug / bodrug.eu a fost publicat anterior un articol referitor la faptul că lipsa trotuarelor în sectoarele municipiului Ungheni este o problemă bine cunoscută de către locuitorii urbei și administrația publică locală, însă întru lichidarea acestea nu prea au fost întreprinse careva măsuri în ultima perioadă.Galerie Foto: