Primăria Ungheni și TELEFilm Chișinău invită la proiecția filmelor „Goodbye, Olegovici” și „Czech Swan”

Primăria municipiului Ungheni invită la film.

TELEFilm Chișinău în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni, invită toți locuitorii și oaspeții municipiului să vizioneze două filme documentare: „Goodbye, Olegovici” și „Czech Swan” (Lebăda Cehă)


Proiecția filmelor va avea loc duminică, 6 octombrie, ora 15:00, în Sala Mare a Palatului de Cultură Ungheni.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ungheni, documentarele prezintă destinele oamenilor simpli cu aspirațiile, viziunile și provocările cu care se confruntă.

Evenimentul este organizat de Oficiul Consiliului Europei în Chișinău și se desfășoară în cadrul Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului şi diversităţii.

La acelaș subiect, ziarul regional Expresul comunică că filmul documentar „Goodbye, Olegovici” relatează povestea este reală a unui tânăr de 20 de ani din Șoldănești.

Istoria e simplă, dar dură.

Băiatul nimerește pentru prima dată în închisoare, fiind minor, pentru furt. A început să fure pe la vreo 10 ani. Prima dată a luat vreo doi lei din buzunarul învățătoarei.

În ziua eliberării, vine să-l ia acasă mama. Îi scapă imediat o întrebare: „Când te întorci aici?”.

Acasă încep problemele cu părinții. După o ceartă cruntă cu ei, Mihai dă o nouă spargere, într-o casă. De data aceasta, sentința este cruntă – încă patru ani de închisoare. Acolo, tânărul încearcă să-și pună capăt zilelor și ajunge la psihiatrie.

Regizorul Eugeniu Popovici a declarat că fimările au durat aproape doi ani: „Sper că cei care vor privi acest film vor avea de învățat ceva din soarta lui Mihai”.

Referitor la Czech Swan (Lebăda Cehă), sursa menționează că este un film despre un  grup de doamne pensionate dintr-un sat micuţ din Cehia, care participă activ la evenimentele culturale comunitare în componenţa unei trupe de dans.Fiind mereu gata să-şi perfecţioneze repertoriul, doamnele decid să includă faimosul balet „Lacul lebedelor” de Ceaikovski în rutina lor.

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  •  

    %d blogeri au apreciat: