În Călărași va avea loc etapa a III a Campionatului Republicii Moldova la Motocross

În această duminică, 8 septembrie 2019, după pauza de vară, va continua Campioanatul Republicii Moldova la Motocross. Primele două etape din cinci ale campionatului au avut loc în această primăvară în Nisporeni și Chișinău, transmite Sporter.md

A treia etapă a campionatului va avea loc în această duminică în orașul Călărași.

Deschiderea etapei a III-a din Călărași, va avea loc începând cu ora 12:00.

Totodată, sursa menționează că imediat după deschidere oficială (în jurul orelor 11:40), participanții vor efectua un tur al orașului pe motociclete.



Despre pista de motocross din Călărași:

Traseul din Călărași este cunoscut în rândul sportivilor și spectatorilor pentru peisajul său unic. Pe traseu există cinci viraje la stânga și șapte la dreapta. Datorită secțiunilor drepte lungi și a unei lățimi suficiente (6-8 metri), traseul cuprinde un număr mare de spații pentru depășiri. Sportivii oferă mereu un spectacol bazat pe crește gradul de divertisment și coborârri amețitoare.

Pe traseu există numeroase piste pentru efectuarea unor salturi în aer. Cele mai multe dintre ele sunt inofensive: înălțimea celui mai mari ajunge la 15 metri. În general, absența unor piste mari nu necesită cerințe mari față de piloți și prin urmare, este de așteptat creșterea concurenței. Solul este foarte dur, dar pe ploaie se transformă într-o masă lipicioasă.

Despre etapa a III a Campionatului Republicii Moldova la Motocross

Primii care își demonstrează abilitățile sunt sportivii care fac performanță în clasele MX 65 și MX 85 (MX 65 cc – copii între 8 și 12 ani, motociclete cu capacitate cubică 50-65 cc, motor în 2 timpi; MX 85 cc – 11-15 ani, motocicletă – 65-85 cmc – motor în doi timpi, 150 cmc – motor în 4 timpi).

Startul este programat pentru ora 12:30.



Programul evenimentului:

  • 7.30–9.00 – înregistrarea participanților, comisii medicale și tehnice
  • 9.00 – briefing cu sportivi, reprezentanti ai sportivilor, echipe
  • 09.15-11.35 – pregătire oficială a tuturor claselor, de la început
  • 15.09.2020 – început de dezvoltare MX 65 + MX 85
  • 09.20-09.40 – antrenament MX 65 + MX 85
  • 09.45-09.50 – început de dezvoltare MX 50
  • 09.50-10.05 – antrenament MX 50
  • 10.10-10.15 – început de dezvoltare a juniorilor MX OPEN + MX-2 + MX-2
  • 10.15-10.35 – antrenament MX OPEN + MX-2 + MX-2 juniori
  • 10.40-10.45 – început de dezvoltare HOBBY + Veterani
  • 10.45 – 11.05 – antrenament HOBBY + Veterani
  • 11.10 – 11.15 – dezvoltarea lansării ATV
  • 11.15-11.35 – antrenament ATV
  • 11.40 – cursa de motociclete in orasul Calarasi
  • 12.05 – deschiderea competiției

VERIFICARE 1:

  • 12.30 – 12.35 – cerc de încercare MX 65 + MX 85 (5 min.)
  • 12.35 – 13.00 – Prima cursă MX 65 + MX 85 (MX 65 – 12 min. + 2 cercuri, MX 85 – 20 min. + 2 cercuri)
  • 13.05 – 13.10 – MX 50 cerc de încercare (5 min.)
  • 13.10 – 13.22 – Prima cursă MX 50 (7 min. + 2 ture)
  • 13.25 – 13.30 – cerc de încercare MX OPEN + MX-2 + MX-2 juniori (5 min.)
  • 13.30 -14.00- Prima cursă MX-2 + MX-1 + MX-2 juniori (25 min. + 2 ture)
  • 14.05 -14.10 – cerc de test HOBBY + Veterani (5 min.)
  • 14.10-14.30 – Prima cursă HOBBY + Veterani (15 min. + 2 ture)
  • 14.35-14.40 – Cercul de testare ATV (5 min.)
  • 14.40-15.00 – Prima cursă ATV (15 min. + 2 ture)
  • 15.00 – Pauză – 20 minute

VERIFICARE 2:

  • 15.20 – 15.25 – cerc de încercare MX 65 + MX 85 (5 min.)
  • 15.25 – 15.50 – cursa a doua MX 65 + MX 85 (MX 65 – 12 min. + 2 cercuri, MX85 – 20 min. + 2 cercuri)
  • 15.55 – 16.00 – Cercul de încercare MX 50 (5 min.)
  • 16.00 – 16.12 – cursa a doua MX 50 (7 min. + 2 ture)
  • 16.15-16.20 – cerc de test MX OPEN + MX-2 + MX-2 juniori (5 min.)
  • 16.20-16.50 – a 2-a etapă a juniorilor MX OPEN + MX-2 + MX-2 (25 min. + 2 ture)
  • 16.55-17.00 – cerc de test HOBBY + Veterani (5 min.)
  • 17.00 – 17.20 – A 2-a cursă de HOBBY + Veterani (15 min. + 2 ture)
  • 17.25-17.30 – Cercul de testare ATV (5 min.)
  • 17.30 – 17.50 – a 2-a cursă ATV (15 min. + 2 ture)
  • 17.50 – informare, aprobarea rezultatelor
  • 18.30 – Conferirea punctelor, închidere

Mai multe detalii citiți accesând linck-ul: Чемпионат РМ по мотокроссу: превью III этапа в Калараше



Galerie Foto: