Reportaj TV // Locuitorii satului Todireşti din Ungheni nu au acces la apă de calitate

De ani buni, locuitorii satului Todireşti din raionul Ungheni, nu au acces la apă de calitate. Situaţia se agravează, în special, vara, când multe fântâni seacă, transmite Canal 2Un turn de apă, ce urma să fie conectat la un apeduct centralizat, ar fi trebuit să rezolve problema. Însă proiectul s-a blocat, deoarece actualul Guvern nu transferă banii pentru continuarea lucrărilor.

Rezervorul de apă de la Todireşti funcţionează încă din timpurile sovietice, iar apa ajunge în casele oamenilor o dată pe săptămână.

Preşedintele raionului, Alexandru Ciuvaga, spune că satul Todireşti face parte dintr-un proiect de aprovizionare cu apă. Lucrările au început acum opt ani, cu o investiţie de 38 de milioane de lei, însă s-au blocat.

Banii urmau să fie alocaţi din bugetul de stat, cel local şi raional. Funcţionarul nu ne-a putut spune la ce etapă sunt lucrările şi nici când se vor încheia.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, recunoaşte că finanţarea proiectelor din Fondul ecologic şi de Dezvoltare regională, din care face parte şi programul de aprovizionare cu apă a raionului Ungheni, este sistată. În prezent, responsabilii analizează proiectele care sunt în derulare şi le vor finanţa doar pe cele care sunt aproape gata.

Locuitorii din Todireşti speră totuşi ca actuala putere să ducă proiectul de aprovizionare cu apă la bun sfârşit.

sursa: Canal 2