În 36 de luni, salvatorii și pompierii din Ungheni vor munci într-un sediu nou

Inspectoratul General pentru situații de Urgență al MAI va demara în scurt timp lucrările de construcție a unei noi stații de pompieri și salvatori în municipiul Ungheni.Potrivit comunicatului IGSU, unitatea urmează a fi edificată din temelie.

Recent, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu, a întreprins o vizită la șantierul de construcție. Aici, a avut loc ședință de lucru cu antreprenorul responsabil și cu proiectantul viitoarei remize.

În cadrul întrunirii au fost discutate mai multe aspecte tehnice, proiectul clădirii, dar și termenul de executare a lucrărilor planificate.

Noua unitate de salvatori și pompieri va avea mai multe încăperi multifuncționale, birouri de lucru, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenţie în situaţii excepţionale, dar și săli de conferință și instruiri.

Potrivit IGSU, salvatorii urmează să activeze în condiții moderne conform standardelor Europene.

La moment, angajaţii IGSU din Ungheni sunt dislocaţi în alt edificiu.

Realizarea proiectului este graţie Programului de Asistenţă Tehnică cu suportul Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii. Contribuţia poporului american este estimată în valoare de peste 470 000 mii dolari, iar perioada lucrărilor de construcție de 36 luni.

Proiectul viitoarei Unități de Pompieri și Salvatori din municipiul Ungheni:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »


  • %d blogeri au apreciat: