Galerie foto // Cum a decurs evenimentul de încurajare a alăptării la sân „Susținem părinții, încurajăm alăptarea”, organizat de Spitalul raional Ungheni

Astăzi, 2 august curent, începând cu ora 11.00, administrația Spitalului raional Ungheni a organizat un eveniment inedit, parte a unei campanii naționale, de susținere și încurajare a alăptării la sân. Evenimentul a purtat denumirea simbolică – „Susținem părinții, încurajăm alăptarea!”Potrivit administrației instituției medicale, evenimentul a făcut parte din Caravana națională dedicată Săptămânii mondiale a alăptării care a demarat cu 2 evenimente la Căușeni și Chișinău și a continuat azi la Ungheni. Evenimentul a fost inițiat și promovat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

În cadrul evenimentului, pe lângă medicii instituției, au participat și experții naționali de la Institutul Mamei și Copilului – Ala Burlacu și Ludmila Oclanschi, medici-obstetricieni ginecologi.

Totodată, onsultantă în alăptare și co-fondatoare a Proiectului „Mămica alăptează” – Alina Șmurun, a vorbit despre practicile de alăptare pentru copii de diferite vârste.

Galerie Foto:

Practici de alăptare pentru copii de diferite vârste relatate Alina Șmurun, consultantă în alăptare și co-fondatoare a Proiectului „Mămica alăptează” în cadrul Caravanei națională de promovare a alăptarii la SR Ungheni: