Raport INP // 376 de conducători auto depistanți beți la volan într-o singură lună. Ultimul caz – conducătorul unui VAZ din mun. Ungheni

Nimic nu-i mai sperie pe conducătorii auto să nu consume alcool, transmite Inspectoratul Național de Patrulare. Doar într-o singură lună, 376 de conducători auto în stare de ebrietate înlăturați de la volan de polițiștii de patrulare.În pofida informațiilor, măsurilor, avertismentelor Inspectoratului Național de Patrulare despre consecințele conducerii în stare de ebrietate, mulți conducători auto continuă să expună riscului participanții la trafic. Timp de o lună, polițiștii de patrulare au înlăturat de la volanul unităților de transport 376 de șoferi în stare de ebrietate.

Ultimul caz a avut loc ieri dimineață, la ora 08:40, în mun. Ungheni. În timpul patrulării, inspectorii au observat pe str. Ștefan cel Mare din sectorul Dănuțeni un autovehicul care se deplasa neregulamentar. Conducătorul Vaz-ului a fost stopat pentru verificări, moment în care polițiștii au simțit un miros puternic de alcool.

Fiind testat alcoolscopic, aparatul Drager a confirmat prezența alcoolului, în aerul expirat acesta fiind de 1,41 mg/l. Bărbatul de 51 de ani a rămas fără permis de conducere și urmează să fie supus tuturor procedurilor legale.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește că viața sancționează mai dur decât polițiștii.

Cantitate de alcool, oricât de mică, îți poate afecta abilitatea de a conduce și cu cât o persoană are o concentrație mai mare de alcool în sânge, cu atât crește șansa de a provoca un accident rutier.Translate »