Diaconul Ghenadie Valuța care a legat de mașină un câine cu un lanț și l-a târât pe asfalt s-a ales cu o amendă, pentru „metoda necorespunzătoare de transportare a animalului”.Acesta a plătit o amendă de 1 200 de lei.

În urma unor examinări, s-a constatat că starea clinică a animalului este satisfăcătoare.

Animalul are un comportament adecvat la mediu înconjurător și lumină. Starea clinică a animalului nu prezintă risc de viață și sănătate”, se arată în documentul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Totodată, Preotul susține în continuare că nu are nici o vină:

„SLAVA TIE DOAMNE!!! Ciinele nu a fost târât inuman sau maltratat…

Expertiza veterinara a demonstrat ADEVARUL ca ciinele “clinic nu prezinta semne sau risc de viata si sanatate”… Astfel se demonteaza toata istieria demonica, exagerarile si trucarile ofensatoare la adresa mea si a Bisericii.

Datorita acestor deformari de adevar, lumea a fost dusa in eroare…

Totodata am recunoscut cu regret si am achitat amenda p/u metoda necorespunzatoare de transportare a animalului, asa cum se spune in raport, deoarece la moment nu am avut alternativa.

De asemenea solicit scuze publice de la reprezentantii asociatiilor p/u drepturile animalelor, pentru denegrarile si concluziile pripite si superficiale, fara ca macar sa astepte expertiza veterinara sau concluzia politiei sau sa ma contacteze personal”. Mesaj preluat de pe pagina de facebook a preotului, fără ingerință în conținut și ortografie