Subcarpați alături de Surorile Osoianu, au spart limitele dintre hip-hop, folclor și electro

Trupa Subcarpați din România și Surorile Osoianu din Republica Moldova / Basarabia au făcut senzația serii la festivalul Electric Castle, „distrugând” hotarul de la Prut și au unit spiritul națiunii românești într-un amalgam de muzică hip-hop, folclor și electro.Zeci de mii de participanți la festivalul de muzică electronică au aclamat recitalul celor cinci interprete de folclor autentic românesc din stânga Prutului.

Trupa Subcarpații este un proiect muzical, lansat în 2010, la inițiativa lui MC Bean, solistul trupei Șuie Paparude. Soliștii reinterpretează folclorul într-o manieră proprie și aduc în prim-plan ideea că e important conectarea la originile noastre. Băieții punem preț pe tot ce înseamnă tradițional românesc și se poziționează la granița dintre folclor și ritmuri moderne, de electro și hip-hop.

Surorile Osoianu constituie un ansamblu etnofolcloric familial – Ileana, Iulia, Valentina, Romela și Maria Osoianu. Artistele s-au născut în satul Horești, raionul Fălești. Din 1980 sunt membre ale ansamblului folcloric „Tălăncuța”, colectiv emerit al Republicii Moldova, apreciat pentru cântecele autentice pe care le au în repertoriu, condus de ungheneanul Andrei Tamazlâcaru.

Electric Castle este un festival de muzică din România, ce se desfășoară în fiecare an la Castelul Bánffy din comuna Bonțida, județul Cluj. Festivalul îmbină un line-up zone muzicale variate cum ar fi rock, reggae, hip hop, trap, muzică electronică sau indie cu tehnologia cu arta alternativă, arta stradală, cultura