Poziția Mitropoliei Moldovei la acuzațiile de comportament inuman aduse preotului Ghenadie Văluță

Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție după ce azi au fost publicate imagini unde preotul, Ghenadie Valuța a fost surprins cum a târât un câine, fiind legat cu un lanț din urma mașinii.Aceștia regretă cele întâmplate, însă spun că nu vor convoca o ședință a Mitropoliei pentru a decide ce sancțiuni să-i aplice preotului, informeazăTV8

Este o situația neplăcută și Mitropolia regretă enorm această acțiune. Însă discutând cu diacnul Ghenadie, dânsul la fel își prezintă scuze. Intenția nu a fost de a omorâ animalul.

Au fost înregistate mai multe cazuri câinii maidaneze au mușcat copii din curțile caselor.

Dânsul împreună cu un vecin intenționa să scoată acești câini. Sigur că nu este o acțiune potrivită. Un cleric nu ar trebuie să se ocupe cu astfel de lucruri. Mitropolia va lua o atitudine în acest sens.

Probabil va fi sancționat disciplinar. Nu considerăm că este cazul să se convoace o adunare pentru situația creată, a declarat pentru TV8 episcopul Ioan Moșnețul.

Un câine maidanez a fost legat cu un lanț la o mașină și târât câțiva kilometri. Patrupedul a fost legat de preotul, Ghenadie Văluța.Dânsul a spus că a recurs la acest gest pentru a nu-și „murdări mașina” și pentru că recent un câine a mușcat un copil. Imaginile au fost publicate de către un internau pe o rețea socială.

Totodată, deputatul Radu Marian a sesizat Procuratura iar artistul Alex Buretz i-a dedicat o caricatură „feței bisericești”.