Foto // Tabără de muncă la Iurceni. Tinerii din „Faptă nu Vorbă” au finalizat lucrările la trotuarul Troiței din Iurceni

După mai mult de jumătate de secol, Troița ostășească din Iurceni, raionul Nisporeni, a revenit, la 29 mai 2019, la locul ei de odinioară, în Parcul „Fântâna Mare” din centrul satului. Monumentul dedicat armatei române, ridicat acum 76 de ani, a fost reabilitat de către Asociația ” Faptă nu Vorbă”.Întru finisarea tuturor lucrărilor de reabilitare a relicvei istorice și terenului adiacent, tinerii din „Faptă nu Vorbă” au organizat în acest weekend o Tabără de Muncă:

De un an de zile, Asociația “Faptă, nu Vorbă” muncește la restaurarea Troiței ostășești de la Iurceni. Acum suntem pe ultima sută de metri și ne-a mai rămas doar să amenajăm spațiul adiacent Troiței. În acest sfârșit de săptămână dorim să finalizăm toate lucrările, iar pentru aceasta ne propunem să organizăm o „tabără de muncă” la care să poată participa oricare doritor.

Astfel, urmare a acestui eveniment caritabil, cei 6 tineri români din Nisporeni, participanți și organizatorii ai taberei de muncă, au finalizat lucrările la trotuarul din jurul troiței ostășești din Iurceni – denumită simbolic „Troița din Iurceni”.

Amintim că un grup de tineri Nisporeneni ce constituie Asociația de promovarea a istoriei „Faptă, nu Vorbă”, a demarat în vara anului 2018, împreună cu Societatea Culturală „Ginta Latină – Nisporeni”, proiectul de reabilitare a „Troiței din Iurceni”.

Galerie Foto:

One thought on “Foto // Tabără de muncă la Iurceni. Tinerii din „Faptă nu Vorbă” au finalizat lucrările la trotuarul Troiței din Iurceni