News Alert // Alexandru Ciuvaga – noul președinte al raionului Ungheni

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional Ungheni de astăzi, consilierul raional Alexandru Ciuvaga a fost ales în calitate de Președinte al raionului Ungheni.Amintim că anterior, doisprezece consilieri raionali au solicitat vicepreședintelui raionului Ungheni, Iulia Pancu, care exercita interimatul funcției de președinte al raionului, să convoace ședința extraodinară a Consiliului Raional Ungheni pe data de 9 iulie 2019, ora 11.00, la care să fie examinată chestiunea cu privire la alegerea președintelui raionului Ungheni.

Potrivit ziarului Expresul, pentru candidatura consilierului din partea PLDM au votat Pro 19 consilieri și 1 consilier s-a abținut.

Vacanța funcției de Președinte al raionului Ungheni a survenit urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare din în aces an, atunci când președintele raionului în exercițiu, Ludmila Guzun, a fost aleasă parlamentar pe circumscripția uninominală nr. 6 Ungheni. Doamna Ludmila Guzun face parte din fracțiunea Partidului Democrat.

Vă doresc să continuați ce a fost pe perioada mandatului meu. Mă adresez către consilieri, nu-mi doresc să fiu în coaliție cu acele persoane care au procedat cum a procedat. Doresc succes”, a declarat Ludmila Guzun, prezentă la ședința Consiliului raional, transmite Expresul

Alexandru Ciuvaga, la rândul său, a notat:

Este o perioadă scurtă de mandat, dar nu durata contează, ci calitatea guvernării. Evident, s-au făcut lucruri bune, care trebuie continuate. Ceea ce m-a deranjat au fost alegerile din 24 februarie – o rușine pentru țara noastră. Voi face ca alegerile din 20 octombrie să aibă loc în mod democrat. Nu cu scopuri de răzbunare”, mai comunică sursa.