1000 de euro pentru un „permis de ședere” în Germania

Poliţiştii de frontieră ai României din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni (PTF Sculeni – Sculeni) efectuează cercetări cu privire la un cetăţean turc care şi-a procurat un permis de şedere, similar celor eliberate de autoritățile din Germania, fals, plătind suma de 1.000 de euro, informează Poliția de Frontieră a RomânieiÎn data de 03 iulie a.c., în jurul orei 01.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc G.R., în vârstă de 29 de ani, pasager într-un autocar, înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă regulată pe relaţia Chişinău-Sibiu.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi un permis de şedere similar celor eliberate de autoritățile din Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, colegii noştri au stabilit faptul că, începând cu data de 16 mai a.c., pe numele bărbatului a fost instituită o alertă în scopul refuzării intrării sau șederii pe teritoriul Germaniei.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul din Istanbul, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 1000 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material  în înscrisuri oficiale şi uz de fals.